Reforma interior d'un apartament a Neuilly-sur-Seine

Localització
Neuilly-sur-Seine (Paris)

Projecte
2016

Obra
2016

Superfície
165 m²

Es planteja la reforma interior d’un apartament per redefinir els espais a les necessitats dels nous propietaris.

L’apartament original presentava una distribució clàssica i fragmentada amb una entrada molt generosa que separava els espais de dia i de les habitacions. La sala d’estar, de grans dimensions, estava molt ben situada en relació a les obertures de la façana i de l’assolellament; per altra banda la cuina era una habitació independent encarada a nord i amb un accés directe des de l’entrada.

En primer lloc s’elimina la zona de servei enfrontada a l’entrada per generar un espai de comunicació que esdevé element estructurador. Aquesta espina dorsal millora la percepció espacial de l’entrada, aportant-li millores visuals i una major il·luminació i relació amb l’exterior. És considerat molt més que un espai de circulació ja que també conté parts del programa funcional. La cuina canvia de lloc i s’acosta a la sala d’estar i se li modifica el caràcter: es converteix en una cuina oberta a l’espai. Ara la sala d’estar ja no és un espai tancat en ell mateix sinó que se li amplia la sensació de continuïtat espacial al mateix temps que s’aprofita més la façana. Les habitacions s’ubiquen totes a la dreta de l’espina dorsal, orientades a nord. L’habitació principal es de dimensions més generoses i inclou un bany complet i un vestidor. Aquesta estableix unes molt bones relacions amb la sala a través d’uns panells corredissos que queden embeguts dins de diferents peces de mobiliari.

La nova distribució aporta claredat a la planta, millora la funcionalitat i la flexibilitat però sobretot estableix una millor relació amb les diferents peces, multiplicant la sensació d’espai i d’amplitud amb llargues visuals que relacionen totes les façanes.

Col·laboradors
Júlia Esteve, Laura Rodrigo i Robert Comas (arquitectes).
Fotografies: Julien Férnandez