Casa a Vilobí d'Onyar

Localització
Vilobí d’Onyar (Girona)

Data projecte
Juliol 2017

Data obra
En curs

Superfície
290 m²

La casa es defineix en dues barres alineades als límits de la parcel·la, aconseguint poder generar un pati exterior en el centre de la casa. Es tracta d’un pati que relacionarà tota la vida de casa, però no nomes l’activitat interior, sinó que en la cara que quedaria oberta hi ha un gran porxo que comunicarà les dues ales de la casa.

Al voltant d’aquest pati central hi trobem la sala d’estar amb un major volum interior, si passem per davant de l’escala arribarem a l’altre costat del pati on trobarem una cuina menjador, de d’on sortint a l’exterior i sota la protecció del gran porxo també podrem comunicar altra vegada amb la sala d’estar.

Aquesta combinació d’un gran porxo i el pati ens permet d’aconseguir una gran fluïdesa de circulacions, interessants comunicacions visuals entre es espais i que la casa sigui molt lluminosa. I tot això, aconseguint un espai recollit i resguardat de la mirada de les cases veïnes. Llum, comunicació, privadesa, protecció es el que ens proporciona aquesta combinació d’un porxo davant d’un pati.

La resta de la casa s’organitza en seminivells, fent que desapareguin els passadissos i convertint l’escala central en l’element que relacionarà totes les estances, i essent aquest gran comunicador de la casa, també es situa estratègicament darrera del pati per a completar el sentit d’aquesta organització.

L’habitació principal es situa a l’extrem d’una de les ales per aconseguir mes privadesa respecte el jardí.
Les altres habitacions comparteixen un espai central d’estudi, que esta en l’eix de la sequencia d’espais que defineix l’escala el pati i el porxo.