Casa a Vilobí d'Onyar

Localització
Vilobí d’Onyar (Girona)

Data projecte
Juliol 2017

Data obra
2018 – 2020

Superfície
290 m²

La casa es defineix en dues barres paral·leles als límits de parcel·la, aconseguint generar un pati exterior en el centre. Aquest pati esdevé l’element principal i de referència dels diferents usos de l’habitatge.

S’organitza en seminivells, fent que desapareguin els passadissos i convertint l’escala central en l’element que relacionarà totes les estances. Aquest gran element comunicador també se situa estratègicament darrere del pati per a completar el sentit d’aquesta organització.

L’aparença monolítica i tancada que pot sentir qui observa aquesta casa des del carrer desapareix quan s’entra i es descobreix l’espai del pati i porxo abraçats per la mateixa casa aconseguint una visió transparent i acollidora.

Aquesta combinació d’un gran porxo i el pati ens permet assolir una gran fluïdesa de circulacions interessants, comunicacions visuals entre els espais i que aquesta sigui molt lluminosa. I tot això, aconseguint un espai recollit i resguardat de la mirada de les cases veïnes. Llum, comunicació, privadesa i protecció és el que ens proporciona aquesta combinació d’un porxo davant d’un pati.

Aquesta casa és un bon exemple de com els conceptes oposats poden funcionar bé en arquitectura. Les proporcions i els ritmes que contribueixen a relacionar els espais, així com una millor il·luminació natural de totes les estances generant harmonies que acabin per abraçar-se i crear al seu si una llar ben relacionada. Decisions que determinen la manera d’habitar.

Altres projectes