Reforma interior d’una "maison a colombages"

Localització
Paris

Projecte
2013–2014

Obra
2014-2016

Superfície
294 m2

Per a la reforma interior d’aquesta “ Maison a Colombages ” de finals del segle XIX, hem seleccionat i destacat aquells elements remarcables, aplicant la seva lògica a les noves intervencions per aconseguir donar més unitat al conjunt i millorar-ne la seva funcionalitat.

En la planta baixa s’obra una gran obertura que completa la comunicació visual entre els dos espais principals, incorporant la cuina a aquesta lògica d’encadenament visual d’espais que es prolonga fins al jardí.  També es consolida la funcionalitat de l’entrada afegint-hi un espai d’emmagatzematge i un lavabo que, a la vegada, queda integrat en un volum funcional que separa l’entrada de la cuina. A la planta primera s’identifiquen els elements més aracterístics i apliquem la seva lògica en la resta d’espais que havien perdut la seva configuració a causa de les successives reformes. S’observa que existien dues fantàstiques alcoves que donaven claredat i caràcter al conjunt de l’habitació. La intervenció principal consisteix en redefinir dues noves alcoves que assoleixin les mateixes virtuts i que, a la vegada, millorin la funcionalitat del conjunt. En la zona de l’habitació principal, la nova alcova estarà situada en la zona de sala de bany, i incorporarà la dutxa i la banyera que es definirà com un conjunt tot ell revestit de marbre. En la zona de les habitacions dels fills, la nova alcova es disposarà de manera simètrica a l’original de l’habitació oposada, aconseguint igualar les dues habitacions amb la mateixa definició.

S’aconsegueix revalorar les qualitats de la distribució original, aplicant-les a la nova intervenció, aconseguint un resultat coherent, que clarifica els espais i en millora la funcionalitat, garantint una gran flexibilitat de circulacions i interessants relacions visuals dels espais.

Premis 
Obra seleccionada premis FAD 2017

Col·laboradors
Júlia Esteve i Laura Rodrigo (arquitectes). Execo / BGB architecture – Nicolas Bouche (gestió d’obra). Constructor: Sarl Simoes (paleteria), Guarda egm (electricitat), Couvertermic (fontaneria), Fusteria Guixeras (fusteria).

Altres projectes