Casa davant d’una riera

Localització
Cassà de la Selva (Girona)

Dates
Projecte: 2013
Obra:  2013–2014

Superfície
147 m²

L’objectiu d’aquest projecte era pensar un habitatge adaptat a les necessitats d’en Lluís que es desplaça amb una cadira de rodes. En Lluis va trobar una parcel·la, que tot i tenir una forma trapezoïdal, només tenia un veí al costat oest i en els altres tres limitava amb el carrer al Nord, una plaça pública a l’est i una riera al sud. Per tant es tracta d’una parcel·la molt exposada a l’espai públic, virtut que el projecte haurà de gestionar per a garantir certa privadesa.

La casa, desenvolupada tota en planta baixa, es defineix per dos volums que s’adapten a la geometria irregular de la parcel·la, un és paral·lel al límit del veí, i l’altre perpendicular al carrer, quedant l’un lleugerament girat respecte l’altre, i definint entre ells un espai recollit, resguardat de la visió exterior des l’espai públic, i encarat a la verdor de les canyes de la riera. És un espai molt ben assolellat i per això s’hi ha previst una zona coberta.  Aquest espai serà una extensió de l’espai interior de la casa, una sala més a l’aire lliure, serà un zona pavimentada d’accessibilitat fàcil, ja que s’ha tingut en compte que no hi hagi cap ressalt en el llindar de les finestres corredisses, quedant les guies encastades en el paviment.

La casa havia de ser econòmica, i l’havia de construir de forma fàcil el paleta que en Lluis ja havia triat, per tant es va optar per que els sistemes constructius fossin els més bàsics, utilitzats però amb coherència per aconseguir les màximes prestacions. La casa es va construir de dins capa enfora, per capes: primer la paret estructural, que a més queda vista a l’interior, després l’aïllament, evitant així qualsevol pont tèrmic, després queda una càmera d’aire on també s’amaguen les fusteries d’alumini corredisses, i finalment una altra fulla d’obra ceràmica remolinada amb un morter de calç.

Col·laboradors
CODI Estudi (estructura), Planas – Casadevall (arquitecte tècnic), SJ12 Enginyers – Albert Colomer (instal·lacions), Construccions Puigmolé S.L. (constructor).

Altres projectes