Casa a Tamariu

Localització
Palafrugell – Tamariu (Baix Empordà)

Projecte
2014-2015

Obra
2016-2018

Superfície
338 m²

En una parcel·la amb un fort pendent, amb l’accés des de la cota alta, definim una casa compacta en contacte amb el carrer i el límit nord, alliberant el màxim d’espai exterior a sud. D’altra banda, per aconseguir una millor relació amb les vistes, el volum gira per buscar la visió del mar.

El resultat és una planta que respon a les dues directrius principals de l’emplaçament: la de la pendent del terreny i la que aconsegueix les millors vistes. En canvi la planta inferior té únicament la directiu de la pendent per a resoldre millor el contacte amb el terreny, generant alhora una terrassa en la planta principal que s’eixampla a sud. La volumetria es resol amb una coberta inclinada que s’adapta a la topografia del terreny i que es fragmenta sense perdre la continuïtat. Aquesta solució permet qualificar la volumetria dels espais interiors i el seu assolellament. En la planta alta hi ha el garatge i l’entrada. En la planta principal hi ha la sala d’estar, el menjador, la cuina i l’habitació principal. La sala d’estar resta en contacte amb la façana orientada al mar i el menjador es situa al costat sud gaudint d’una doble alçada. Els usos d’aquesta planta s’organitzen al voltant d’una llar de foc central. Al costat del menjador definim una zona exterior protegida per una pèrgola que esdevindrà un àmbit molt agradable per a fer vida a l’exterior. En la bisectriu dels dos volums principals que organitzen la planta s’hi situa una escala de cargol que incorpora uns replans entremitjos de dimensions més generoses que acullen programa. En la planta inferior l’espai d’arribada de l’escala es converteix en una zona d’ús polivalent amb una sortida directa a l’exterior i de d’on es pot accedir a les quatre habitacions.

Es tracta d’una casa on la volumetria tant exterior com interior està pesada per a gaudir del sol i les bones vistes, alliberant la màxima superfície útil exterior orientada a sud.

Col·laboradors
Júlia Esteve i Laura Rodrigo (arquitectes). GMK – Miquel Llorens (estructura). Planas-Casadevall (arquitecte tècnic). SJ12 Enginyers – Albert Colomer (instal·lacions).
Constructor : Xiu Cargol
Fotografies : Adrià Goula

Més imatges a Instagram  #1406tamariu

Altres projectes